Print this page

Eethuis uit as herrezen

|  
(2 votes)
Published in Media  
Eethuis uit as herrezen

Door Gordana Todorovic

De Echo Amsterdam e.o.


Warung Spang Makandra is wereldberoemd in de Pijp en omstreken. Al sinds 1978 is het Javaans Surinaamse eethuis in de Gerard Doustraat gevestigd. Gezicht van de zaak Glenn Moestadja runt het restaurant met veel liefde. Todat het noodlot toesloeg. Een felle brand verwoestte het establissement. Inmiddels is Spang Makandra weer open.

''Op 7 maart om 22.25 uur was ik aan het koken. Ineens sloeg de vlam in de pan'', vertelt Glenn. ''Door de afzuiger werd de vlam razend snel naar boven gezogen en voordat ik het wist, stond alles in de fik. Ik heb gelijk de gaskraan dichtgedraaid, alle elektra uitgedaan en de brandweer gebeld. Ik probeerde te redden wat er te redden viel, maar het was al te laat. Na vijf minuten kwam de brandweer, maar er was niet veel meer over.''

Glenn wilde niet bij de pakken neer zitten en besloot de zaak te verbouwen. ''Alles was verwoest. De hele keuken was weg en er was fikse rookschade in het restaurant. Ik heb alles laten verbouwen en opknappen en er persoonlijk supervisie op gehouden. Bovendien ben ik naast de zaak komen wonen. Dat is lekker dichtbij en wel zo makkelijk'', zegt Glenn. 

Na vier maanden flink verbouwen was het restaurant weer klaar om open te gaan. ''Sinds twee weken zijn we gelukkig weer open. Alles is nieuw en de zaak heeft een andere indeling. Er is nu ook een grotere en hogere keuken. De sfeer is overigens wel hetzelfde gebleven als vroeger: gezellig, gemakkelijk en ongedwongen'', lacht de eigenaar.

Vanaf de opening loopt het alweer gelijk storm en Glenn heeft zelfs een paar nieuwe gerechten op de kaart gezet. ''We serveren nu ook Surinaamse broodjes. Maar we blijven natuurlijk gespecialiseerd in Javaanse gerechten. Nieuw in het menu en ook mijn persoonlijke favoriet is de Spang Makandra Special. Die is heerlijk.''

Read 5376 times

Written By:

Andie
Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Andie

Media