VSSA Conferentie 2009: Go Global!

  • Written by 
  • Saturday, 01 August 2009 02:00
|  
(0 votes)
Published in Media  

Conferentie of workshop?

Bel voor onze cateringservice.


Op 27 juni jl. organiseerde de Vereniging Surinaamse Studenten Amsterdam een conferentie met het thema: “Go Global!” Hiermee wilde de VSSA studenten aan zetten tot zelfontplooiing. De wereld, en vooral het zakenleven, maakt een steeds verregaand globaliseringsproces door. Niet alleen moet men nationaal in steeds grotere mate rekening houden met culturele diversiteit, men moet echter ook internationaal kunnen functioneren en denken. Vooral voor aankomende professionals is het belangrijk om zich te oriënteren op een internationale carrière of studie. Met het thema “Go Global” werden deze aspecten nader belicht.

Alle participanten werden 's ochtends om 10u ontvangen met een heerlijk ontbijt voordat het programma zou aanvangen om 11 u geleid door de fantastische Tanja Jadnanansing. De Conferentie ging van start met een presentatie van Harry van Bommel, daarna volgden Cees Torre, John Leerdam en last but not least Astrid Elburg. De presentaties zijn zeer positief ontvangen door de studenten en werden als zeer inspirerend beschouwd.

John Leerdam vertelde o.a. over zijn eerste ervaring in het ‘buitenland’: Maastricht. Door middel van de quote: “All of us do not have equal talent, but we should have an equal opportunity to develop our talents” gaf John Leerdam aan dat waar je ook bent ter wereld je de kansen zult moeten grijpen om jezelf tot ontwikkeling te brengen. Astrid Elburg hield een krachtig samenvattend betoog over diversiteit in een globaliserende wereld.

Na de sprekers werd er een heerlijke lunch geserveerd van Spang Makandra. Na de lunch was het aan de workshops om de participanten te informeren en inspireren. Deze werden gegeven door Unilever, de politie, Alltop en Forum. De workshop van Unilever, o.a. gegeven door Shareen Bodha was erg interessant. Het blijkt dat er nauwelijks allochtonen werkzaam zijn bij deze multinational en dat multicultureel talent daar wel degelijk op een warm onthaal kan rekenen. Hetzelfde geldt voor de overheid, bleek uit de workshop die verzorgd werd door Forum in samenwerking met het Centrum voor Werk en Inkomen.

De workshop van Fulbright ging precies over de titel: studeren in de VS. Deze workshop was erg praktisch en sloot goed aan bij wat de participanten in die workshop verwachten. Een participant zei na afloop: “die vrouw weet echt alles wat je moet weten om in de VS te gaan studeren”.De informatie was dus ruim voldoende voor de studenten met interesse in het topic.

Ook over de workshop van de politie waren de participanten aangenaam verrast. De politie heeft zich tijdens de workshop niet gewaagd aan het wervingspraatje. De focus lag vooral op de ervaring van de politie met het multiculturaliseren van het personeelsbestand. De politie schijnt het moeilijk te vinden om hun personeelsbestand gekleurder en anderszins meer divers (man/vrouw) te maken. Zij gingen in op het beleid dat zij voeren om daar verandering in te brengen. Dit thema sloot nauw aan bij de interesses van de studenten.

Na de workshops volgde een zeer interactief en verhit debat, dat ook geleid werd door Tanja Jadnanansing. In het debatpanel zaten: Vernon Tjon Soei len, Hans Laroes, Herman Bolhaar, Linda Lagarde en Kathleen Ferrier. Zeer duidelijk kwam naar voren dat er problemen zijn met de 10-urige werkweek en dat het aanvragen van een TWV geld en tijd kost. Kathleen Ferrier beloofde hiermee aan de slag te gaan.

De borrel na afloop was een uitgelezen kans voor alle participanten om te netwerken en na te praten met alle sprekers, workshopgevers en panelleden. De participanten konden, desgewenst, kennis maken met de sprekers, het panel en verschillende aanwezige bedrijven zoals Unilever, Nuffic en Alltop.

Read 4265 times

Written By:

Andie
Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Spang Zuid

Spangmakandrazuid2018

Gerard Doustraat 39
1072 VK  Amsterdam
Telefoon 020 - 670 50 81
Openingstijden MA-ZA 11:00 - 22:00
ZO 13:00 - 22:00

Spang Nieuw-West

IMG 20171119 123740 icon

Tussenmeer 227
1069 DN  Amsterdam
Telefoon 020 - 610 27 11
Openingstijden MA-ZA 11:00 - 22:00

ZO 13:00 - 22:00

Spang Oost

spangoostsmall

Boerhaaveplein 3
1091 DH  Amsterdam
Telefoon 020 - 412 95 95
Openingstijden MA-ZA 11:00 - 22:00
ZO 13:00 - 22:00

Our Kitchen

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten Allergenen bevatten.
It is possible that our dishes contain allergens.
 

Allergenenkaart

 

halal