Golfcup in 2015

  • Written by 
  • Tuesday, 08 September 2015 02:00
|  
(0 votes)
Published in Golfcup  

Golf Tournament - Family Fun - Live Music

Golfbanen Hoge Dijk, Waterland en Naarderbos

In het weekend van 4 september jl. werd de eerste Spang Makandra Golf Cup gehouden op de drie mooiste golfbanen in de regio van Amsterdam, De Hoge Dijk, Waterland en de finaledag op Naarderbos. Het doel was om met het maximale aantal van 90 golfspelers te spelen voor het goede doel: Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Helaas, hebben we dat aantal niet gehaald, maar met ruim 60 deelnemers mocht dat de pret niet drukken.

Persoonlijk is het voor mij heel belangrijk om aandacht te geven aan Kanker Onderzoek. In 2011 verloor ik mijn vrouw aan de gevolgen van longkanker. Je staat verdrietig en vooral machteloos toe te kijken, hoe deze verraderlijke ziekte, beetje bij beetje het leven uit deze prachtige en liefdevolle vrouw opvrat. Het was een strijd die wij niet gekozen hebben en gedoemd was om te verliezen. Dat soort verdriet wordt een onuitwisbare deel van je psyché. Als een soort zombie worstel je dan verder door het leven. Ik heb kinderen om voor te vechten en heb goed lopende restaurants met verantwoordelijkheden voor mijn personeel. Het was voor mij een morele plicht om ook de aandacht op de preventie van kanker te vestigen. En met name op het werk van Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Zij hebben al hun expertise aan het werk gezet om het leven van mijn vrouw enigszins dragelijk te maken. Ook wil ik de aandacht vestigen op het goede werk van Kika (www.kika.nl).

En opeens was daar het golf balletje. Wie had dat ooit zo'n 4 jaar geleden gedacht. Dat ik zo gegrepen zou worden door dit golf spelletje. Mijn broer Hendro golfde al jaren en nog verdienstelijk ook met een single digit HCP. Maar ja, hij was het sport talent in de familie. Blonk uit in sporten zoals tafeltennis, tennis en nu in golf. Mijn eerste golf ervaring was eigenlijk hilarisch, aangezien ik nog nooit had gegolfd of enigszins had gesport. Op dat potje voetballen met vrienden in de tuin na dan.

Een vriend van mij, Danny Hadisoebroto, nodigde mij uit voor een rondje golf. We besloten, samen met mijn broer en nog twee vrienden, Paul en Rien, om naar de mooiste polderbaan onder de rook van Rotterdam, zoals zij zelf adverteren, te gaan voor mijn eerste ervaring. Golfbaan Hitland dus. Ze waren niet bereid om het rustig aan te doen met mij. Even de stoere bink uithangen en ook wilden zij mij laten zien hoe echte golfers spelen. Wij huurden een buggy en scheurden met volle snelheid over de smalle paden om op de eerste hole te zijn. Het was een par 4 en had drie bunkers halverwege, met links van de fairway een rij bomen die het zicht op de green verhinderden. Ver weg voorbij de bunkers en voorbij de bomen linksaf. Daar ergens in de verte lag de green dus. Ik zette mijn rode tee op en plaatste mijn gloednieuwe golfbal erop en zou gedecideerd de bal raken met mijn geleende ijzer. Op aanwijzingen van Hendro bracht ik mezelf in positie, had mijn ogen gefixeerd op de bal en zwaaide met volle kracht om de bal langs de fairway te brengen. Tot hilariteit van de anderen en mijn eigen verbazing, was het enige dat vloog richting fairway, een enorm stuk van het gras. Ik miste de bal volledig. Hoe was dat mogelijk. Wat op de televisie een eenvoudige sport leek, bleek een moeilijke complexe sport te zijn en dat was voor mij een niet te verteren 'handicap'. Ik zou hoe dan ook dit spelletje willen leren beheersen.

Op de driving range van Borchland kreeg ik mijn eerste golflessen van Steve Kilian, op de golfbaan Hoge Dijk behaalde ik mijn GVB, nam een jaarabonnement op golfbaan Naarderbos en werd lid van GVN omdat ik op alle golfbanen in Nederland wilde spelen. Mijn eerste wedstrijd voor GVN was in Woold op mei 2013. Ik kwam Karel Henkelman tegen en het eerste wat hij vroeg was of ik familie van Hendro was. En een bevestiging daarop, opende deuren voor mij. In de afgelopen jaren heb ik, als GVN lid, diverse wedstrijden gespeeld, 2 jaar op rij competitie en ook kampioen geworden met ons team. Het mooie van GVN is, is dat je ook op toernooien in het buitenland kan spelen. In Ierland heb ik ook mijn eerste Hole-In-One geslagen op Hole 13. Die buitenlandse golfreizen met GVN, uitstekend georganiseerd door Go4Golf Reizen, naar o.a. Portugal, Zweden, België, Turkije, Marokko, waren voor mij de kers op de taart. In augustus 2014 deed ik voor het eerst mee op de Li-Open golf toernooi. Rondje Limburg, België, Nederland. Was een erg leerzaam en gezellige toernooi. En daar ontstond het idee voor ook een golf toernooi op de 3 mooiste golfbanen in de regio van Amsterdam. Samen met Willem van der Waal, heb ik de contouren van de Spang Makandra Golf Cup vorm gegeven en in de loop naar het toernooi uitgewerkt. Dat ging met vallen en opstaan. Maar zonder de ervaring, expertise van Willem zou dit toernooi niet van de grond gekomen zijn. Mijn eeuwige dank daarvoor.

Wat wij niet in de hand hadden, was het weer. Ik bad tot de weergoden voor in elk geval geen regen in het weekend. Helaas dat mocht niet baten. We waren trots en toonden respect voor de mensen die op de eerste dag van de Spang Makandra Cup hebben gespeeld. We hadden geen afmeldingen en maar 1 uitvaller!!. De weergoden waren duidelijk niet te temmen op die dag. Mensen kunnen spelen met mooi weer of slecht weer, en wie dat waren is wellicht af te lezen in de uitslag. Helaas mochten er geen buggy’s de baan op en dat was voor 3 deelnemers vervelend omdat ze dan niet konden spelen. De sfeer was echt geweldig. De golfbaan gaf elke deelnemer een voucher voor 50% korting op de volgende ronde, twee 9 holes vouchers voor de Neary en Leary, en als klap op de vuurpijl ook nog eens chocomel onderweg. Bedankt namens alle deelnemers. En dan nu het verloop van de wedstrijd. Van de 54 deelnemers zijn er 13 onder de 80 netto gebleven. Er zijn 9 birdies gevallen en helaas geen eagles of Hole-in-Ones. Wel mochten Martin de Jong en Willem Jan Repko de 9 holes greenfee voucher in ontvangst nemen. Winnaar op de eerste dag is Willem Jan Hofstede. In de stromende regen heeft hij ook nog zijn HCP verbeterd en bruto 68 gespeeld.

De tweede dag van de Spang Makandra Cup, werd gespeeld op golfbaan Waterland. De weergoden waren op onze hand die dag, gezien de hoeveelheid zonuren die we hebben mogen ontvangen. De baan lag er goed bij, en was voor sommigen aanleiding om een sprong in het klassement te maken. Er zijn 20 birdies gevallen, helaas weer geen eagles en Hole-in-Ones. Op de tweede dag hadden 22 mensen onder de 80 netto gespeeld dus was dat al een verbetering ten opzichte van gisteren. Zal wel iets in het eten gezeten hebben. De Neary was voor Martin de Jong en de Leary voor Shyam Asarfi. Winneer op de tweede dag is Danny Loor, mijn buurman van Pico.

De finaledag op 6 september was de laatste kans om te stijgen in het klassement met goede weersomstandigheden op golfbaan Naarderbos. Alles was bijna tip top geregeld door ons, maar door een kleine misser van de wedstrijdorganisatie kregen de dames 2 extra slagen mee op de kaart, die we netjes corrigeerde tijdens de binnenkomst van de vrouwelijke deelnemers. 18 scores van de 57 deze keer onder de 80 netto. Goede baan, goed en gezellig gezelschap en ter afsluiting een BBQ met een feestelijke muzikale omlijsting door La Fiesta, wat wil een mens nog meer. Complimenten voor de lokale organisatie ter plaatse, zeer behulpzaam en meedenkend. Er zijn 13 birdies gevallen. Rob de Kort deed zijn naam eer aan door er met de Neary vandoor te gaan en Armand Verstappen de Leary. Dag winnaar met 68 netto werd Peter van Pelt gevolgd door Ludo van Os en Alrick Maduro.

De complete uitslagen kunt u vinden op de website van GVN. www.gvn.nl

Wij zijn heel blij en trots dat wij u kunnen mededelen dat de Spang Makandra Golfcup, minimaal 1.250 euro kan doneren aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. We zijn nog bezig met de administratie, dus dat bedrag kan nog hoger worden. We houden jullie op de hoogte via onze website.

Wij bedanken hiervoor iedereen die ons tijdens een van de vele akties (o.a. loten verkoop) gesteund heeft. Een zeer bijzondere dank gaat uit naar Gian, Nyno en Benito. Zij verkochten binnen 2 uur, 765 loten!

En natuurlijk een special dank aan elk van de sponsoren, voor de ondersteuning en het vertrouwen. Zonder de ondersteuning van Go4Golf reizen, GVN, Harlaar Administraties en Belastingen, Van Rossum Verzekeringen, Kamta Bedrijfsmakelaardij, Sporters in Actie, House of Golf, La Fiesta (de feestelijke allround band), Golden Jade BV en natuurlijk Warung Spang Makandra, zou dit toernooi niet mogelijk zijn geweest. En last but not least, ook heel veel dank aan onze vrijwilligers, Ferry Boekholt, Letty vd Berg, Jeferie Bakali, Jaimie Peeters (fotograaf) en Marc Agtersloot (Sporters in Actie), die voor een belangrijke deel, mede bijgedragen hebben aan het succes van de Spang Makandra Golfcup 2015.

Glenn Moestadja
[Bron verslag en uitslagen van de 3 golfdagen: www.gvn.nl]

Read 3996 times

Written By:

Andie
Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Spang Zuid

Spangmakandrazuid2018

Gerard Doustraat 39
1072 VK  Amsterdam
Telefoon 020 - 670 50 81
Openingstijden MA-ZA 11:00 - 22:00
ZO 13:00 - 22:00

Spang Nieuw-West

IMG 20171119 123740 icon

Tussenmeer 227
1069 DN  Amsterdam
Telefoon 020 - 610 27 11
Openingstijden MA-ZA 11:00 - 22:00

ZO 13:00 - 22:00

Spang Oost

spangoostsmall

Boerhaaveplein 3
1091 DH  Amsterdam
Telefoon 020 - 412 95 95
Openingstijden MA-ZA 11:00 - 22:00
ZO 13:00 - 22:00

Our Kitchen

Het is niet uitgesloten dat onze gerechten Allergenen bevatten.
It is possible that our dishes contain allergens.
 

Allergenenkaart

 

halal